Gaskeuring voor 129€ incl. BTW

Veel gezinnen verwarmen en koken op gas, dit brengt echter een bepaald risico met zich mee. Bij nieuwe leidingen of oude leidingen die opnieuw in dienst worden gesteld is het verplicht om een gaskeuring te laten uitvoeren. Concreet houdt dit in dat de leiding wordt getest op gaslekken.

Om de keuring te kunnen laten doorgaan moeten alle toestellen zoals de ketel en fornuis zijn aangesloten. Ook moet er een simpel schema aanwezig zijn van waar de leidingen lopen.

gaskeuring

Procedure gaskeuring

Tijdens de controle van uw gasinstallatie sporen onze ervaren medewerkers eventuele lekken op. Ze onderwerpen de volledige gasinstallatie of leidingen (uit koolstofstaal, koper, polyethyleen) aan een dichtheidsproef.

Verder wordt nagegaan of de installatie conform de geldende normen is uitgevoerd. De plaatsingswijze, de aansluitingen, de conformiteit van de leidingen en de toestellen worden gecontroleerd.

 

Verplicht?

Een gaskeuring is verplicht bij een nieuwe aansluiting en bij aanpassing van een bestaande aansluiting. Concreet wil dit zeggen dat ook bij een verbouwing een gaskeuring dient te gebeuren van zodra er een aanpassing werd uitgevoerd aan de gasleiding. Indien deze keuring niet werd uitgevoerd en er gebeurt een ongeluk door de aanpassing, dan kan de verzekering dekking weigeren.

Een voorbeeld van een isometrisch schema vind je hier: isometrisch schema

Een blanco isometrisch schema kan je hier downloaden: blanco isometrisch schema

Contacteer ons per telefoon voor een vrijblijvende offerte 0497 53 84 10

Contacteer ons per mail voor een vrijblijvende offerte info@moduul.be